Gilbertről

Családias hangulatú éttermünket 1991-ben nyitottuk a Kálvin téren, a belváros szívében, mely Debrecen első olyan látványkonyhás pizzériája volt, ahol a helyszínen készítették el a pizza tésztát.

A névadó egy bizonyos Gilbert Lupher (szül. 1946 május 30. Colmar, Franciaország) volt, aki nemcsak festőként volt jelen az európai művészszférában (szobrászat, reklám, dekoráció). A 80-as években már Magyarországon is bemutatkozott. 1987-ben magyar alkotóművészekkel dolgozott a Hortobágyon (ahol tiszteletbeli tag lett), sőt 1988-ban egy debreceni templom restaurációjára kérte fel az akkori polgármester.

2002-ben egy nagyobb átalakításon esett át az étterem.  Igazi mediterrán hangulat fogadja a vendégeket, az étteremben 28 fő fér el kényelmesen a kis hely ellenére. Rendezvények (családi, céges rendezvények, osztálytalálkozók, kisebb létszámú esküvők) esetén 34 fő az étterem befogadó képessége. A városban elsőként vezettük be a házhozszállítást, ami már akkor díjtalan volt.

HACCP élelmiszerbiztonsági rendszer elvei szerint 2001 óta működünk. Nálunk csak második a vendég, ugyanis az általa fogyasztandó étel a legfontosabb!

Lehetőleg tartósítószer mentes természetes alapanyagokból dolgozunk. Nálunk előre lesütött, infralámpával melegen tartott, kidermedt pizza szeletet nem lehet vásárolni. Rohanó világunkban azért arra mindenkinek van ideje hogy egy frissen elkészített ételt elfogyasszon, ha úgy kívánja (még ha az ebédidő  szűkös is)! Csak a minőséggel tudtuk fenntartani az elmúlt 26 év sikerét!
Természetesen az egészséges táplálkozás jegyében a vegetáriánus és kalóriaszegény étrend híveire is gondolunk. Az étlapunk igen széles, a fűszeres ételektől a diétás fogásokig.

A célunk, hogy minél több vendégnek megfeleljünk, ezért folyamatosan "formáljuk" étlapunkat az igényeknek megfelelően. Az egyedülálló dolgok megmaradtak nekünk, így csak nálunk kapható a városban egyedileg kőtálban sütött penne és spagetti! 

Ha étvágyat tudtunk csinálni az ebédjéhez vagy vacsorájához, mindenképp térjen be hozzánk, esetleg rendeljen telefonon vagy interneten!